ŠRI LANKA 08. AUGUST 2019.

TURA PO ŠRI LANKI I ODMOR NA INDIJSKOM OKEANU
(u vrijeme čuvenog budističkog praznika Perahera)

Polazak: 08.08.2019. / Povratak: 18.08.2019.
11 dana/9 noći/8 noćenja - avionom
 

Cijena: 2.920.00 KM

 

Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najljepših ostrva te veličine u svijetu. Raskošna tropska ljepota, spomenici bogate kulturno-historijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, prelijepe pješčane plaže, predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i tijelo. Perahera, velika drevna svečanost, slavi se svake godinu u julu ili avgustu, a datum se određuje prema lunarnom kalendaru. Višednevna svjetkovina se održava u čast iznošenja Budinog zuba, najsvjetije od svih relikvija Šri Lanke. Uz zvuke tradicionalnih bubnjeva, uz ples ritualno ukrašenih igrača, gutača vatre, akrobata i drugih učesnika koji nose baklje, povorka od stotinu i više raskošno ukrašenih slonova prolazi ulicama Kendija, a najljepše i najgizdavije okićeni slon na leđima nosi zlatni kovčežić sa Budinim zubom, za koji budisti veruju da ima moć da prizove kišu. Princeza Hemamali je zub, skriven u kosi, krišom prenijela iz Indije u Šri Lanku u 3. vijeku i od tada predstavlja najsvetiji simbol budizma na ovom egzotičnom ostrvu burne istorije, čaja, mirisnih začina i gostoljubivih ljudi.

DAN 1 BEOGRAD

(08.08.2019.) BEOGRAD–DUBAI Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 11:00 časova (3 sata pred let). Polijetanje za Dubai u 14:00 časova (let FZ1746). Slijetanje u 21:20 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 23:20 časova (let FZ547). Obroci u avionu nisu uračunati u cijenu karte.

DAN 2 DUBAI

(09.08.2019.) DUBAI-KOLOMBO-DAMBULA Slijetanje u Kolombo u 05:20 časova. Polazak za Dambulu. Doručak. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrijednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Dolazak i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

DAN 3 DAMBULA

(10.08.2019.) DAMBULA–SIGIIRIJA-POLONARUVA-DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka stijeni Sigiriji na kojoj je u 5.vijeku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najljepši grad koji je ikada postojao". Stijena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lijepim freskama „Djevojke Sigirije". Uvrštena je u svjetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nijemi svjedok bogate kulturno-historijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4 KENDI

(11.08.2019.) DAMBULA–MATALE-KENDI Doručak. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Posebnu atrakciju predstavljaju hodači po vatri. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 5 KENDI

(12.08.2019.) KENDI Doručak. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Prisustvovanje čuvenoj Perahera procesiji, u kojoj učestvuje preko stotinu živopisno ukrašenih slonova, igrača, bubnjara i gutača vatre. Tokom praznika Perahere odaje se počast najvećoj budističkoj svetinji Šri Lanke, Budinom zubu, koji se nosi na ledjima posebno odabranog slona. Sam praznik se slavi deset dana, mi smo odabrali veče najraskošnije i najsvečanije procesije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6 KENDI

(13.08.2019.) KENDI-PINAVELA-HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Poseta sirotištu slonova Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak i smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 9 BENTOTA

(14-16.08.2019.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koja se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.

DAN 10 KOLOMBO

(17.08.2019.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA–KOLOMBO Doručak. Polazak za Kolombo. Poseta uzgajalištu kornjača. Nastavak putovanja i dolazak u Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Kraće slobodno vreme za kupovinu. Kasni večernji transfer na aerodrom (potrebno je biti na aerodromu 3 sata pred let).

DAN 12 BELGRADE

(18.08.2019.) KOLOMBO–DUBAI–BEOGRAD Poletanje za Dubai u 02:10 časova (let FZ558). Sletanje u Dubai u 05:20 časova. Obroci u avionu nisu uračunati u cenu karte. Nastavak putovanja za Beograd u 09:05 časova (let FZ1745). Sletanje u Beograd u 13:00 časova.


Cijena sa popustom od 157 KM važi do 06.maja 2019. i ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu
NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

U cijenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na navedenim relacijama (Beograd-Dubai-Kolombo-Dubai-Beograd),
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona prema programu (polupansion, doručak i večera–švedski sto),
 • razgledanja i obilasci na turi prema programu,
 • ulaznice za razgledanja prema programu,
 • ulaznice za Peraheru, transferi,
 • troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, uz uslugu i lokalnog vodiča na destinaciji).

U cijenu putovanja nije uračunato:

 • Avio-takse u iznosu od 206 BAM (a koje se sastoje od nerefundabilnih taksi: EUR3.42YQ,EUR4.48LG,EUR0.98RF,EUR16.72RS,EUR0.22RS,EUR14.00YR,EUR18.54F6, EUR44.64LK i plaćaju se u agenciji nedelju dana prije polaska na put jer podliježu promjenama);
 • lokalne avio-takse (ukoliko postoje);
 • fakultativni izleti; napojnice (koje su u ovom djelu svijeta obavezne za lokalne vodiče,
 • vozače i za nošenje prtljaga, oko 90 KM za cijeli boravak);
 • troškovi vize (oko 70 KM) i usluga viziranja 20 KM;
 • dinarski dio aranžmana u iznosu od 1790 dinara po rezervaciji i međunarodno putno osiguranje.


HOTELI 4*:

Dambula: Thilanka Resort & Spa, Dambulla – Sigiriyana Resort by Thilanka ili sličan www.sigirianaresort.com Hotel je okružen prirodom i pirinčanim poljima, vešto kombinujući moderne uticaje i šrilankanski šarm i gostoljubivost. Gostima je na raspolaganju otvoreni bazen, wifi, bar, restoran…U blizini se nalaze pećina Dambule, a na 30 minuta vožnje je Lavlja stena Sigirije.

Kendi: Royal Kandyan Hotel 4* ili sličan www.royalkandyan.lk Hotel je centralno pozicioniran, posjeduje bazen, wifi, a u sobama su na raspolaganju balkon/terasa, fen, kuhalo za čaj/kafu itd.

Obala Indijskog okeana: Jie Jie Beach Hotel 4* ili sličan http://www.jetwinghotels.com/jiejiebeachbyjetwing/ Hotel je lociran na jugozapadnoj obali Šri Lanke, u Panaduri, na oko 29 km od Kolomba. Nalazi se medju kokosovim palmama, gostima je na raspolaganju restoran, wifi, satelitska tv, sobe su klimatizovane.

VIZA:

Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 mjeseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi oko 70 KM, dobija se posredstvom KonTiki agencije, usluga viziranja je 20 KM. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Za sve informacije obratite se viznom odeljenju na telefon 011/ 2098-184.


ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE DO 03. JUNA 2019. ILI DO POPUNE MJESTA*

*Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mjesta ni cijena.VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promjeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.

• Osiguranje od otkaza putovanja se preporučuje.

Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA:

 • Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave,
 • 60 dana pred put ukupno 35% od cijene aranžmana,
 • 45 dana pred put ukupno 50%,
 • a ostatak se plaća najkasnije 30 dana prije polaska

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ. Beograd, 04.april 2019. KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3. Program broj 1. Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

 


Partneri: