SEJŠELI

POLAZAK IZ SARAJEVA

 

Individualni polasci  (10 dana / 7 noći) – avionom

 

Sejšeli su arhipelag u Indijskom okeanu koji se sastoji od četiri grupe ostrva sa ukupno 100 većih ili manjih.  Najveće ostrvo je Mahe, površine oko 110 km2, na kome se nalazi glavni grad Viktorija. Cijelo ostrvo je brdovito i odlikuje se vrlo bujnom vegetacijom zahvaljujući ekvatorijalnoj klimi, koja preko cijele godine omogućava dovoljno vlage i sunca. Zahvaljujući prirodnim ljepotama, ostrva predstavljaju pravi mali raj na zemlji, te su s pravom vodeća turistička destinacija u svijetu. Glavni jezik je kreolski, ali se govore francuski i engleski.

 

PROGRAM PUTOVANJA:  01.06.2020. - 10.06.2020.

1.- 2.dan SARAJEVO–DUBAI–MAHE  Individualni dolazak učesnika putovanja na aerodrom "Butmir" tri sata prije leta. Polijetanje aviona za Dubai (let EK 2233). Slijetanje u Dubai. Nastavak putovanja za Mahe (let EK 705). Slijetanje na  aerodrom Mahe.  Noćenje.

3. – 8. dan MAHE  Boravak u hotelu na bazi noćenja sa doručkom. Slobodno vrijeme.

9. – 10.dan MAHE-DUBAI-SARAJEVO Doručak. Individualni transfer do aerodroma. Polijetanje aviona za Dubai (let EK 708). Slijetanje u Dubai. Nastavak putovanja za Sarajevo (let EK 2232). Slijetanje u Sarajevo.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U KM

Hotel

Tip smještaja

Usluga

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi

02-09/06

 

Berjaya Beau Vallon Bay Resort *3

Standard soba

   

ND

1.727,00 KM

 

Coral Strand Smart Choise 4*

Standard soba

ND

2.319,00 KM

 

Savoy Resort 5*

Standard soba

      

       ND

3.034,00 KM

 

The H Resort 5*

Tropical garden soba

      ND

3.240,00 KM

 

 

Napomena: rezervacija trokrevetne i jednokrevetne sobe isključivo na upit! Trokrevetne sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem.

Jedinstvena cijena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Sarajevo-Dubai–Mahe sa taksama, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3*/ 4 */5*, na bazi 7 noćenja sa doručkom, troškovi organizovanja putovanja.

U cijenu putovanja nije uračunato: međunarodno putno osiguranje, transfer, ekstra troškovi.

HOTELI:

Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino 3*  www.berjayahotel.com                                                               

Hotel se nalazi na sjeverozapadnom dijelu ostrva Mahe, na pješčano- stjenovitoj plaži u zalivu Beau Vallon. Udaljen je 15 km od aerodroma i 5 km od glavnog grada Viktoria. Raspolaže sa 232 sobe, raspoređene u glavnoj zgradi i više hotelskih bugalova. Svaka soba ima kupatilo, klimu, TV, telefon, mini fižider, aparat za pripremu kafe i čaja, sef, fen za kosu. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje. Hotel ima recepciju (otvoren prostor), 3 restorana, 3 bara, spoljašnji i dječiji bazen, fitnes, masažu, teniski teren, 2 sale za sastanke, biznis centar, stolni tenis, bilijar, mjenjačnicu, servis za pranje veša, pristup internetu kod recepcije (doplata).

Hotel Coral Strand Smart Choise  4* www.coralstrand.com

Hotel je udaljen 15km od aerodroma, 5km od grada Viktorija. Nalazi se na pješčanoj plaži, u zalivu Beau Vallon. Hotel raspolaže sa 174 sobe, raspoređene u više hotelskih zgrada; svaka soba ima kupatilo (tuš), terasu, klimu, TV, telefon, sef, fen za kosu, pristup internetu (doplata). Mogućnost doplate za korištenje mini frižidera. Standardne sobe su površine oko 22m2. Sobe su namjenjene nepušačima. Hotel ima 2 restorana, bar, spoljašnji bazen, diječiji bazen, servis za pranje veša, 2 sale za sastanke, suvenirnicu. Mogućnost bavljenja mnogobrojnim sportovima na vodi (doplata). Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje.

Hotel Savoy Seychelles 5*  www.savoy.sc 

Nalazi se na 5 km od glavnog grada Viktorije, oko 13 km od aerodroma Mahe a na 2 km dugoj plaži Beau Vallon. Sve sobe imaju kupatilo sa kadom I tušem, wc, fen, bade mantil, telefon, TV, besplatan internet, klima, mini bar, aparat za kafu, sef, balkon ili terasu sa pogledom na baštu. Hotelski sadržaji: U ponudi hotela su glavni restoran, Gecko bar, a-la-carte restoran, bazen sa dijelom za dijecu, besplatan WLAN u cijelom hotelskom kompleksu. Od ostalih aktivnosti na raspolaganju su teniski teren, fitnes centar, spa i wellness centar, masaža, uz plažu, biblioteka, animatori, dječji klub. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje.  Karakteriše ga prijatan I umjeren dizajn, opuštena atmosfera I odličan položaj na ostrvu

Hotel The H Resort Beau Vallon 5*  https://www.hresortseychelles.com                                               

Nalazi se na dugoj pješčanoj plaži Beau Vallon Bay. Glavni grad Viktorija udaljen oko 5km, aerodrom oko 15km. Ukupno ima 100 soba. Soba tipa Junior suite oko 55 m², sadrži kupatilo sa kadom, odvojenim tušem, WC, fen, TV, radio, telefon, klima, mini-bar, pegla, aparat za kafu/ čaj, sef, veliki balkon sa foteljama, sa pogledom na vrt ili bazen. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje. Hotel ima: 6 restorana, fitnes centar, snorkling, kajak, stand-up veslanje, tenis sa osvetljenjem, stolni tenis, odbojka na plaži, joga. Uz doplatu: ronjenje, motorizovani i nemotorizovani sportovi na vodi. Beauty and Wellness: Ekskluzivni “Sessel Spa” sa ukupno osam prostorija za tretmane, klub za djecu (od 3 do 12 godina) otvoren 6 dana u nedelji. Bazen se nalazi u središtu vrta. Besplatan Wi-Fi u cijelom objektu. 

 

OPŠTE NAPOMENE:

 

KLIMA

 

Jan

Feb

Mar

Ap

Maj

Jun

Jul

Au

Sep

Okt

Nov

Dec

Dnevna temp. (°C)

28

29

29

30

29

28

26

27

28

28

29

28

Noćna temp. (°C)

24

25

25

25

25

25

24

24

24

24

24

24

Temp. vode (°C)

27

28

28

29

28

27

26

26

26

26

27

27

 

KLIMA: Klima na Sejšelima je tropska tokom cijele godine i sva ostrva koja se turistički posjećuju nalaze se van pojasa ciklona. Temperatura se kreće između toplih, a ipak prijatnih 24 ˚C (u najhladnijim mjesecima jul/avgust) i 32 ˚C (u najtoplijim mjesecima od decembra do aprila). Između novembra i aprila Sejšeli su zahvaćeni monsunima koje karakteriše topao i jako vlažan period. Od maja do oktobra traje hladniji dio sezone kada temperatura ne pada ispod 24˚C. Kiša često pada od novembra do marta, od aprila su padavine slabije, a od juna do septembra je udarna sezona.

 

VAŽNE NAPOMENE:

  • Pasoš mora da važi šest mjeseci po povratku sa putovanja.
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta
  • Napuštanje soba je do 12:00h a na dan izlaska iz hotela.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promjeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 4 putnika).
  • Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
  •  KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

NAČINI PLAĆANJA:

  • Avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put (u slučaju promjene kursa dinara, nenaplaćeni dio podliježe promjeni- valutna klauzula):
  • gotovinski
  • preko računa.

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Program broj 2 od 09. Januara 2020. godine                       

Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

 


Partneri: