Kina


PEKING I ŠANGAJ


10 dana / 7 noćenja, avionom i vozom


Polazak: 20. oktobar 2019. / Povratak: 29. oktobar 2019.

 

Peking djeluje kao da je prestolnica Kine od početka svijeta. Pozicioniran izvan kolijevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. vijeku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svijetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14,5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da slijedite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite cijeli jedan dan i obiđite Ljetnju palatu, da obilazeći sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama…
Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vješto uklopljena arhitektonska dijela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. vijeka. Danas je veliko gradilište i dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno mijenja pred očima onih koji u njemu žive ali i onih koji ga iz dana u dan posjećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj. Opsjedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.vij eku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. veka izrastao je u magnet za novac i mesto za ostvarenje snova. Smele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, res
torani, kafe, butici, kancelarije najuspešnijihfirmi sveta...Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji život…

DAN 1 BEOGRAD (20.10.2019.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Kon Tiki u 10:10 časova. Polijetanje za Dohu u 12:00 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:00 časova. Čekanje na vezu.

DAN 2  PEKING (21.10.2019.) DOHA – PEKING Polijetanje za Peking u 02:10 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Slijetanje u 14:55 časova. Transfer do hotela. Smještaj. Večera. Noćenje.

DAN 3 PEKING (22.10.2019.) PEKING – BADALING – PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim dragocjenostima kineske arhitekture i umjetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hramaneba, jednog od najljepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i posjeta galeriji – fabrici bisera. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 4  PEKING (23.10.2019.) PEKING Doručak. Odlazak do mjesta u kome se nalaze najbolje očuvani dijelovi Kineskog zida, jedinog djela ljudskih ruku vidljivog sa Mjeseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Ljetne palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog posljednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnijezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Posjeta galeriji – fabrici žada. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 5 PEKING (24.10.2019.) PEKING Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Noćenje.

DAN 6  PEKING (25.10.2019.) PEKING – ŠANGAJ Doručak. Transfer na željezničku stanicu. Polazak voza za Šangaj u 08:00 časova. Dolazak u 12:55 časova. Po dolasku razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Čuvena bašta Ju i poslovni centar Bund, samo su dio onoga što se može vidjeti u ovom gradu. Ručak. Posjeta galeriji – prodavnici kašmira. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis. Noćenje.

DAN 7  SHANGHAI (26.10.2019.) ŠANGAJ – SUDŽOU – ŠANGAJ Doručak. Odlazak autobusom za Sudžou (oko sat i po vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presijecaju. U starom dijelu grada još uvijek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu historiju. Naročito je bio razvijen za vrijeme dinastije Song. Pored kanala, oduvijek je bio poznat po veoma ljepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. U toku dana ručak. Povratak u Šangaj. Noćenje.

DAN 8  SHANGHAI  (27.10.2019.) ŠANGAJ Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Noćenje.

DAN 9  SHANGHAI (28.10.2019.) ŠANGAJ – DOHA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju u 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Polijetanje za Dohu u 23:15 časova (Let QR 871). Obrok u avionu.

DAN 10  BELGRADE (29.10.2019.) DOHA – BEOGRAD Slijetanje u Dohu u 05:05 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:50 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Slijetanje u 10:40 časova.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U KM 1940.00

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cijenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking–Šangaj (brzi voz–druga klasa), smještaj (7 noćenja) u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4* u Pekingu i u Šangaju, ishrana prema programu (doručak u hotelu na bazi švedskog stola, ručak ili večera po programu u lokalnom restoranu – kineska hrana, meni od više različitih jela), transferi i sva razgledanja prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja. 

U cijenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od 306,31 eura (koje se sastoje od sljedećih nerefundabilnih taksi : EUR 240.00 YQ, i refundabilnih  EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 14.16YR, EUR 0.22RS, EUR 17.00G4, EUR 0.90PZ, EUR 11.85CN) - (podložne su promjeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana prije putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate). Dinarski dio aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE: 
 

•KLIMA: 
je izrazito kontinentalna. Proljeće kao i jesen, najljepše doba za posjetu ovih gradova. Prosječne dnevne temperature se kreću od 10-25°C, jutra i večeri nešto svježiji. 

VALUTA: Kina:  (Kineski juan) 1 USD = 6.96716 CNY  1 EUR = 7.84032 CNY

VIZE: Državljanima Srbije sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 mjeseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za  Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. 
• Obavezna napojnica od 5 USD po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i  vozača. 

SMEŠTAJ: 

Hotel u Pekingu: Lake View Hotel, 4* http://www.lakesviewhotel.com  ili sličan

Hotel Lake View nalazi se na 5 km od centra grada. Za 10 minuta vožnje stiže se do Hrama neba, a stanica metroa Đenguomen nalazi se na 5 minuta vožnje.  Sobe su uređene u modernom stilu i sadrže prozore od poda do plafona sa pogledom na grad ili na jezero. Svaka soba sadrži klima uređaj, sef, kablovsku tv, besplatan bežični internet, sofu i mini bar. Hotel ima zatvoreni bazen i fitness centar.

Hotel  u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* ili sličan  http://www.baolongmercure.com

Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon ljepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet.

KRAJNJII ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 03. SEPTEMBRA 2019. ILI DO POPUNE MJESTA.


Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mjesta ni cijena. Mole se putnici da provjere tačno vrijeme ljeta dva dana prije polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promjeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
 

Cijena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni. 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:


U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 04. April 2019.                            KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3.
Program broj  1.                                                  Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

 


Partneri: