FIRST MINUTE

MEKSIKO

VELIKA MEKSIČKA TURA I ODMOR U KANKUNU

17 dana/15 noćenja, avionom

Polazak: 28. decembar 2018. / Povratak: 13. januar 2019.

FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 07. OKTOBRA POPUST 100€ PO OSOBI.

*NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

 

Meksiko – zemlja u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, domovina Maja i Asteka u kojoj su neizbrisiv trag ostavili španski konkviskadori; zemlja dragocjenog arheološkog blaga, drevnih hramova, piramida i šarmantnih kolonijalnih gradova sa velikim trgovima, magične mješavine boja, ukusne hrane i pjesme, toplog sunca, tekile i marijačija.

Kankun je u posljednjih 30 godina izrastao od malog sela u džungli u jedno od najpoznatijih svjetskih ljetovališta. Predstavlja biser Kariba sa svojim dugim pješčanim plažama i tirkiznoplavom bojom mora. Ima bezbroj restorana, kafića, barova, noćnih klubova, koji su stjecište mnogobrojnih turista iz cijelog svijeta.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (28.12.2018.) BEOGRAD–BUDIMPEŠTA-MEKSIKO SITI Sastanak putnika sa predstavnikom agencije (vodičem KonTikija) 27.12. oko ponoći na parkingu bloka 42 na Novom Beogradu, preko puta Buvlje pijace (ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putnici će naknadno biti obavješteni o tačnom vremenu sastanka i polaska. Polazak autobusom za Budimpeštu (aerodrom). Polijetanje za Pariz u 06:00 (Let AF 1695). Slijetanje u 08:25 časova. Nastavak putovanja za Meksiko Siti u 11:00 časova (Let AF 178). Slijetanje u 16:20 časova. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

2.dan (29.12.2018.) MEKSIKO SITI Doručak. Razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova na svijetu, koji se nalazi na 2.240 m n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na američkom kontinentu. Razgledanje uključuje Trg ustava (Zocalo), katedralu, razgledanje murala Dijega Rivere u Predsedničkoj palati, Nacionalnu palatu, građenu na mjestu nekadašnje Moktesumine palate, Paseo de la Reforma, park Čapultepek, posetu Antropološkom muzeju i dr. Noćenje.

3.dan (30.12. 2018.) MEKSIKO SITI Doručak. Poslije doručka cjelodnevni izlet. Posjeta bazilici Bogorodice Gvadalupe, najvećem hodočasničkom mjestu Latinske Amerike. Prema predanju, izgrađena je na mjestu gde se Bogorodica 1531.g. pojavila tek preobraćenom u hrišćanstvo Indijancu Huanu Dijegu. Poslije toga odlazak za Teotiuakan, koji je bio centar i izvor svih kultura na visoravni Meksika, najveći grad Novog svijeta prije dolaska Španaca. Obilazak piramida Sunca i Mjeseca, "puta mrtvih" i drugih ostataka nekada impozantnih građevina. Povratak u Meksiko Siti. Noćenje.

4.dan (31.12.2018.) MEKSIKO SITI - PUEBLA Doručak. Odlazak autobusom za Pueblu, grad koji se nalazi na 2.154 m n/v. Grad nije indijanskog porijekla, osnovali su ga Španci, pa se odlikuje sjajnom kolonijalnom arhitekturom. UNESCO ga je uvrstio u svjetsku kulturnu baštinu. To je mjesto gde se izrađuje u svijetu poznata glazirana keramika ֱasulehos" i "talavere" (azijskog, špansko-arapskog i meksičko-indijanskog dizajna). Razgledanje obuhvata katedralu, kapelu Rozario, koja predstavlja osmo čudo u svijetu umjetnosti. Po dolasku smještaj u hotelu. Slobodno veče. Noćenje.

5.dan (01.01.2019.) PUEBLA - VERAKRUS Doručak. Polazak za Verakrus. Po dolasku, razgledanje grada koji je glavna luka Meksičkog zaliva, grad muzike i zabave u kome je nastala čuvena pjesma La Bamba. Razgledanje uključuje posjetu glavnom trgu Sokalo i katedrale iz 18. vijeka. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (02.01.2019.) VERAKRUS - KATEMAKO - VILJAERMOSA Doručak. Nastavak putovanja ka Viljaermosi. Tokom puta posjeta živopisnog mjesta Katemako na obali istoimenog jezera. U ranim večernjim časovima dolazak u Viljaermosu (Tabasko). Smještaj u hotelu. Noćenje.

7.dan (03.01.2019.) VILJAERMOSA - KRISTOBAL DE LAS KASAS Doručak. Obilazak parka - muzeja La Venta, gde se na otvorenom čuva arheološko nasljedje Olmeka. Nastavak putovanja do mjesta Čiapa de Korso, starog, vrlo živopisnog gradića, na rijeci Grihalva. Mjesto je poznato po lijepim suvenirima. Nastavak za San Kristobal de las Kasas. Smještaj u hotelu. Noćenje.

8.dan (04.01.2019.) SAN KRISOBAL DE LAS CASAS  Doručak.  Obilazak San Kristobal de las Kasasa. To je veoma lijep kolonijalni gradić koji je zadržao svoj karakter i šarm. Nakon obilaska San Kristobala, nastavak upoznavanja sa lokalnim običajima i tradicijom, odlazak u posjetu veoma koloritnim indijanskim selima San Huan Čamula i Sinakantan, gdje se očuvao stari način života i gde je lokalno stanovništvo indijanskog porekla očuvalo jezik svojih predaka sve do danas. Povratak u hotel. Noćenje.

9.dan (05.01.2019.) SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS - AGVA ASUL – PALENKE - KAMPEČE Doručak i nastavak putovanja do čudesnih tirkiznih vodopada Agva Asul koji se spuštaju preko bijelih, krečnjačkih stijena u džungli Čiapasa. Odlazak za Palenke. Smještaj u hotelu. Noćenje.

10.dan (06.01.2019.) PALENKE - KAMPEČE Doručak. Posjeta arheološkom lokalitetu Palenke, koji se ubraja među najljepše iz Maja perioda. Spomenici se uzdižu na niskim brežuljcima, među bujnom tropskom vegetacijom, koja je progutala grad kada je napušten u 10.vjeku (Hram zapisa, Velika palata, Hram krsta). Kasnije, nastavak putovanja za Kampeče. Kraće panoramsko razgledanje grada osnovanog u 16.vijeku. Bio je dobro utvrđen, pa je i danas potpuno okružen zidinama iz 16. i 17.vijeka. Kako se nalazi na obali Meksičkog zaliva, mjesto je veoma poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, kao i filigranski nakit. Noćenje.

11.dan (07.01.2019.) KAMPEČE – UŠMAL - MERIDA Doručak. Poslije doručka, odlazak za Ušmal, jedan od najpoznatijih i najposjećenijih gradova Maja. Malo se zna o porijeklu i razvoju ovog važnog političkog i ekonomskog centra koji je svoju kulminaciju doživio između 7. i 10. vijeka. Obilazi se Piramida čarobnjaka, ženski manastir, Guvernerova palata, Kuća kornjača i dr. Nastavak putovanja za Meridu. Po dolasku kratko razgledanje grada sa autentičnom španskom arhitekturom iz 16.vijeka. U 19. vijeku u njemu se nalazila palata jukatanskih veleposjednika. Smještaj u hotelu. Noćenje.

12.dan (08.01.2019.) MERIDA - ČIČEN ICA - KANKUN Doručak. Polazak za fascinantnu Čičen Icu. Čičen Ica je centar civilizacije Maja na Jukatanu, a bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo poslije španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Poslije podne odlazak za Kankun (oko tri i po sata vožnje). Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

13-15.dan (09-11.01.2019.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.

16.dan (12.01.2019.) KANKUN - PARIZ Doručak. Kreće vrijeme za odmor i kupanje. Odlazak na aerodrom. Polijetanje za Pariz u 19.35 (let AF 651). Obroci u avionu.

17.dan (13.01.2019.) PARIZ – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD Slijetanje u Pariz u 11.00 časova. Nastavak putovanja za Budimpeštu u 12:50 časova (let AF 1294). Slijetanje u 15.00 časova. Polazak autobusom za Beograd. Dolazak u večernjim časovima.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U KM

Smještaj

Usluga

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za jednokrevetnu sobu

Cijena važi:

Tura: 4*

Kankun: 5*

Tura:noćenje+doručak

Kankun: All Inclusive

5.861,00 KM

1.196,00 KM

cijena do 07.10.2018.

(sa popustom od 100 €)

Tura: 4*

Kankun: 5*

Tura:noćenje+doručak

Kankun: All Inclusive

6.057,00 KM

1.1496,00 KM

cijena od 08.10.2018.

(redovna cena)

 

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama: Budimpešta-Pariz-Meksiko Siti, Kankun-Pariz-Budimpešta, autobuski transfer do Budimpešte, smještaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 5* lokalne kategorizacije (na turi 4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumjeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku cijelog dana, obilaske, razgledanja, obilasci i ulaznice prema programu, transfere, usluge licenciranog vodiča iz Beograda, usluge lokalnog vodiča na destinaciji i troškovi organizacije putovanja.

U cijenu putovanja nije uključeno: Avio takse 326,52 eura, (FESE:6.41eur, FRSE:3.96eur, FRTI:16.3eur, HUAE: 24.87eur, QXAP:30.2506eur,UKTO: 20.94eur, XDAP: 27.2eur, YRVB: 201.0eur) u trenutku pravljenja programa i podložne su promjeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana prije početka putovanja, u dinarskoj protuvrijednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate), fakultativni izleti, troškovi viziranja (10 eura po osobi), medjunarodno putno osiguranje, lokalne takse (ako postoje), napojnice za vozača i lokalnog vodiča (koje su u ovom dijelu svijeta obavezne), kao i dinarski dio aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.

Smještaj (lokalna kategorizacija):

Meksiko Siti: Hotel Plaza Florencia 4* ili sličan  http://www.plazaflorencia.com.mx/

Hotel se nalazi na pješačkoj udaljenosti od poslovno-trgovačke zone i historijskog centra Meksiko Sitija, u blizini mnoštva restorana, barova, noćnih klubova, muzeja i pozorišta, ima 142 sobe, 2 internacionalna restorana, teretanu, bar itd.

Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan http://www.colonial.com.mx/colonial/info.htm

Hotel je historijski spomenik Meksika i dio kolonijalnog nasljeđa Pueble. Odlično lociran, u centru historijske četvrti grada, što gostima omogućava da pješke stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala…).                                                Gostima se  pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umjetničkih dijela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.

Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan http://www.hotelveracruz.com.mx/en/

Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef. 

 

Viljaermosa: Hotel Viva Villahermosa 4*li sličan https://www.hotelviva.com.mx/

Smješten u hotelskoj zoni Viljaermose, u neposrednoj blizini komercijalnog centra ,hotel se nalazi u blizini parka La Venta i zoološkog partka Yumka. Hotel ima otvoreni bazen, 3 bara, fitnes centar, a gostima je na raspolaganju wifi.

San Kristobal de las Kasas: Hotel Casa Mexicana 4* ili sličan https://www.hotelcasamexicana.com/

Hotel u kolonijalnom stilu, nalazi se 100m od crkve Santo Domingo, u historijskom dijelu grada. Ima lijepu centralnu baštu, sobe imaju drveni pod i balkone s pogledom na zelenilo. Gostima je na raspolaganju wifi.    

Palenke: Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan  http://www.hotelesvillamercedes.com/english/                  

Hotel se nalazi u blizii arhološkog nalazišta, okružen tropskim zelenilom,  raspolaže sa dva spoljašnja bazena, spa centrom, restoranom i barom, konferencijskom  salom, prodavnicom suvenira... wifi  je dostupan u lobiju; sobe  imaju stelitsku tv.

Kampeće: Hotel Mision America Campeche 3/4* ili sličan http://www.hotelesmision.com.mx/e_campeche.php                                  

Hotel se nalazi u historijskom dijelu grada, u blizini glavnih turističkih atrakcija kao što su Katedrala, Puera del Mar i majanski muzej La Soledad, u dijelu grada gdje je mnoštvo restorana i noćnih klubova.

Merida: Hotel El Conquistador 4+* ili sličan   http://www.elconquistador.com.mx/en/index.html

Hotel (5*lokalne kategorizacije) ima bazen, fitnes centar, wifi, restoran sa internacionalnom i meksičkom regionalnom kuhinjom, bar, biznis centar, salu za sastanke, prodavnicu suvenira itd. savremeno opremljene sobe su klimatizovane, kablovsku tv, minibar, fen za kosu.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan http://www.parkroyal.mx/es/park-royal-grand/cancun

U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz cijelom Kankunu i ima prelijepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/djelimičnim pogledom  na okean. All inclusive plan podrazumjeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za djecu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za djecu i odrasle, izmedju ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...

VAŽNE I KORISNE INFORMACIJE:

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE DO 05.NOVEMBAR 2018. ILI DO POPUNE MJESTA

 Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mjesta ni cijena.

• Vize:

Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 mjeseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za  Meksiko, koja je za naše državljane besplatna. Usluga viziranja je 10 eura. Ukoliko stranka ima validnu američku vizu, nije potrebna meksička. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
 • Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promjeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
 • Ukoliko grupa ima manje od 15 putnika, cijena je podložna promjeni (putovanje se može realizovati uz saglasnost prijavljenih putnika).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Osiguranje od otkaza putovanja takodje nije uračunato u cijenu, a preporučuje se.
 • Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
 • KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:

 • gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preko računa.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 17. septembar 2018.  Tiki Travel & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3/V sprat

Program broj 1. Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

 


Partneri: