KAPADOKIJA I MALA AZIJA - 9 DANA

9 dana / 8 noćenja

Avionom iz Zagreba

Termin: 13.09. – 21.09.2019.

ANKARA – AVANOS – KAPADOKIJA: GOREME, ZELVE I DOLINA PASABAGLARI, PODZEMNI GRAD KAYMAKLI – KONYA – PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI – TROJA – CANAKKALE – ISTANBUL

VRIJEDNOST VIŠE:

Sadržajan program

Hoteli 4*

Uključen razgled Istanbula

Uključene ulaznice za sve lokalitete prema programu

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI 2.026,00 KM

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU 393,00 KM

 

Zrakoplovne takse 277 KM na polasku 13.9. uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Ostale doplate: Ples derviša u Konyi: 35 eur, let balonom u Kapadokiji: 170 eur, folklorna večer 40 eur.
Plaćanje na licu mjesta, cijene su informativne.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 u 9:15 sati. Dolazak u Istanbul u 12:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema Ankari. Po dolasku u Ankaru smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

2. dan: ANKARA – AVANOS – KAPADOKIJA

Nakon doručka panoramski razgled grada, uključujući vidikovac (ankarska tvrđava), citadelu i muzej Anatolskih civilizacija. Nastavak puta prema gradu Avanos, uz slano jezero Tuz koje je ujedno najbogatija solana u državi, gdje se proizvodi 60% ukupne proizvodnje soli u Turskoj. Po dolasku u Kapadokiju slijedi smještaj, večera i noćenje u hotelu 4*.

3. dan: KAPADOKIJA

U ranim jutarnjim satima, prije izlaska sunca, mogućnost odlaska na let balonom iznad ove fascinantne pokrajine (uz doplatu). Let balonom je jedinstveni doživljaj, uzbudljiv i romantičan, najbolji način da se doživi veličanstvena panorama ovog čarobnog dijela svijeta. Povratak u hotel. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled pokrajine Kapadokije. Snažne su erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak muzeja Goreme. Cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgled ruševina tipičnog grada ove pokrajine, Zelve i doline Pasabaglari. Povratak u hotel i večera. U večernjim satima mogućnost odlaska na poznati „Ples derviša“ (uz doplatu). Noćenje.

4. dan: KAPADOKIJA – KONYA

Nakon doručka odlazak u obližnji podzemni grad Kaymakli, najširi grad u Kapadokiji ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak putovanja preko Sultanhan kervansaraja u Konyi, gradu smještenom na središnjoj zaravni u Anatoliji. Konya je glavni grad istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana. Prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5. dan: KONYA – PAMUKKALE

Nakon doručka odlazak prema Pamukkale, tzv. pamučna tvrđava, čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, bijelih slapova gdje izvire topla, ljekovita voda. Večera i noćenje u hotelu 4*.

6. dan: PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI

Nakon doručka nastavljamo prema Efezu. Po dolasku, obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana. Posjet kući Sv. Marije, nastavak putovanja prema Kusadasiju. Večera i noćenje u hotelu 4*.

7. dan: KUSADASI – CANAKKALE

Doručak. Vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke, panoramski razgled, zatim vožnja do antičke metropole Male Azije - grada Pergama, obilazak Akropole i Asklepiona. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Trojade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni, po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu 4* u Canakkale.

8. dan: CANAKKALE – ISTANBUL

Doručak i vožnja prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel, slobodno poslijepodne za šetnju gradom, shopping na bazaru i odmor. Navečer folklorna večer uz trbušne plesačice i večeru (uz doplatu). Noćenje.

9. dan: ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Odlazak u razgled Istanbula; Posjet Aja Sofiji najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači.
Transfer u zračnu luku, po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:05 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05 sati.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul - Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim standard sobama: 1 noćenje u Ankari, 2 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kusadasiju, 1 noćenje u Canakkaleu i 1 noćenje u Istanbulu),
 • uslugu polupansiona,
 • autobus za vrijeme cijele ture,
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča,
 • organizaciju i pripremu putovanja te
 • ulaznice za sve što se posjećuje prema programu putovanja: muzej Anatolskih civilizacija, muzej Goreme, Zelve i dolina Pasabaglari, podzemni grad Kaymaklı, Sultanhan, muzej Mevlana, Hierapolis, Efez, kuća Sv. Marije, Akropola i Asklepion u Pergamu, Troja, Topkapi palača i Aja Sophia u Istanbulu.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte i sadržaje koji nisu navedeni u programu (folklorna večer, ples derviša, vožnja balonom u Kapadokiji),
 • napojnice vozaču i lokalnom vodiču (preporuka ca. 30 eur po osobi),
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).


Napomene:

Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obavezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova.

 


Partneri: