LJETO NA COSTA BRAVI – SPANIJA / ITALIJA 2019.

 

BARSELONA + Llloret de Mar + Krstarenje Mediteranom + RIM

BUS + AVIO + BROD / 12 DANA

 

1. DAN  – (20.08.2019 –UTORAK) SARAJEVO - DUBROVNIK

Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 22:30h. Polazak u 23:00 iz Sarajeva. Noćna vožnja luksuznim turističkim autobusima na relaciji Sarajevo – Dubrovnik.

2. DAN  - (21.08.2019. – SRIJEDA) DUBROVNIK – BARSELONA – LLORET DE MAR

Dolazak na aerodrom u Dubrovniku u jutarnjim satima. Pasoška i carinske kontrole. Let na relaciji Dubrovnik – Barcelona (Vueling). Polijetanje iz Dubrovnika 08:55h. Očekivano slijetanje na aerodrom u Barceloni u 11:15h. Transfer do Lloret de Mar-a. U popodnevnim satima dolazak u najpoznatiji turistički centar na Kosta Bravi - LLoret de Mar (65 km od Barselone). Smještaj u hotel sa 3* (na bazi 5 polu pansiona – na bazi švedskog stola). Poslijepodne predviđeno za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.

3 - 8. DAN – (22 -27.08.2019. – ČETVRTAK - UTORAK) – LLORET DE MAR – COSTA BRAVA

Polupansion. Vaš boravak u Španiji učiniti će nezaboravnim odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: FLAMENCO, BARCELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARCELONA BY NIGHT, PORT AVENTURA, NOU CAMP, DALIJEV MUZEJ, AQUARIUM, DISKOTEKA TROPICS... Pored toga, imaćete priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u temperamentnom „noćnom životu” Lloreta i Barselone.

Osim predviđenih izleta, vrijeme u Španiji možete iskoristiti uživajući u kupanju, odmaranju i sunčanju na prelijepim pjeskovitim plažama Kosta Brave. Provjerite zašto su plaže Ljoret de Mara vlasnice „Plave zastave“ koja se dodjeljuje plažama na osnovu kvaliteta vode, kvaliteta pjeska, sigurnosti za plivače i ispunjenošću pratećim sadržajima.

9.DAN – (28.08.2019. – SRIJEDA)  -  LLORET DE MAR - BARSELONA

Doručak. Check out iz hotela do 10h. Slobodno vrijeme za kupanje, šetnju, shopping u Lloret de Mar-u. U predvečernjim satima transfer za Barselonu. Po dolasku u Barcelonu odlazak do luke, ukrcavanje na brod i smještaj u kabine. Isplovljavanje iz luke Barselona u 22.00h... Slobodno vrijeme za korištenje jedne od mnogobrojnih pogodnosti koju pruža ovaj “ploveći hotel”: muzika uživo, disco club, casino, piano bar, bazen... Noćenje u moderno opremljenim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/ WC...).

10. DAN  - (29.08.2019. ČETVRTAK) - KRSTARENJE MEDITERANOM – CIVITAVECCHIA – RIM

Jutarnji animatorski program na brodu i zabavljanje uz niz zanimljivih sadržaja. U popodnevnim satima očekivano uplovljavanje u luku Civitavecchia (oko 19h). Nakon iskrcavanja, polazak prema hotelu u Rimu. Smještaj u hotel 3* u široj gradskoj zoni Rima. Noćenje

11.DAN – (30.08.2019. PETAK) – RIM – VATIKANSKI MUZEJI - COLLOSEUM

Doručak. Odlazak do centra grada gradskim prevozom (metro/bus individualna kupovina karti) i cjelodnevni boravak u Rimu. Mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama.  Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Castel Sant Angelo gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada.

Nakon posjete vatikanskim muzejima slijedi pješačka tura po Rimu u pratnji vodiča: Piazza Navona, Panteon, Fontana di Trevi, Španske stepenice, Piazza Venezia, Carski forumi, Rimski Forumi, Colloseum.

Po završetku obilaska mogućnost fakultativne posjete Colloseumu i Rimskom forumu sa ulazom u iste.Fakultativna posjeta Colloseumu, Palatinu i Rimskim forumima – najčuvenijim lokalitetima antičkog Rima. Mjesta na kome nastaje i kroz vijekove živi vječni grad. Najveći antički amfiteatar – Colloseum, najznačajniji od „sedam rimskih“ brežuljaka – Palatin i najpoznatiji trgovi – Rimski forumi, dočaraće Vam grad na drugačiji način. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

12. DAN  –  (31.08.2019. SUBOTA)  - RIM – DUBROVNIK – SARAJEVO

Doručak. Check out iz hotela. Slobodno vrijeme u Rimu. U 16:00h transfer do aerodroma u Rimu. Pasoška i carinske kontrole. Let Rim – Dubrovnik (Vueling). Polijetanje iz Rima u 19:25h. Očekivano slijetanje u Dubrovnik u 20:45h. Transfer autobusom na relaciji Dubrovnik – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima narednog dana.

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA DO 30.04. - 1.485,00 KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA OD 01.05. – 1.685,00 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče.
 • Avio kartu na relaciji Dubrovnik – Barcelona i Rim – Dubrovnik (Vueling)
 • Obilazak Rima u pratnji stručnog vodiča
 • Svi transferi tokom putovanja
 • 7 polupansiona u Lloret de Mar-u u hotelu 3* u 1/2 sobama.
 • 1 noćenje u 1/2 moderno opremljenim unutrašnjim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/WC...) na brodu flote GRIMALDI LINES http://www.grimaldi-lines.com/en/ na relaciji Barcelona – Rim (luka Civitavecchia)
 • 2 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u okolini Rima u 1/2 sobama

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete
 • Aerodromske takse 195,00 KM
 • Turistička taxa u hotelu u Lloret de Mar-u 0,5-1 EUR-a po osobi/noć i u Rimu 6 EUR-a po osobi/noć
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu

 

FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI:

 • BARCELONA PANORAMICA – 25 EUR / BARCELONA GOTIC + MAGICNE FONTANE 25 EUR
 • NOU CAMP – 25 EUR / AQUARIUM – 20 EUR / DISCO TROPICS – 20 EUR
 • COSTA BRAVA – 20 EUR / FLAMENCO SHOW – 25 EUR / VITESKO VECE – 30 EUR
 • VATIKANSKI MUZEJI – 45 EUR / PRIČE IMPERATORA I GLADIJATORA (COLLOSEUM) – 35 EUR

 

 

 


Partneri: